RRT viert 30 jarig jubileum bij De Kersenplukkers

27 juni 2024


Het was een stralende dag met temperaturen die tegen het tropische aanschuurde. Op 25 juni vierde de RRT (Regionaal Recreanten Tennis) met de deelnemende verenigingen hun 30 jarig bestaan, tevens de opening van het competitieseizoen 2024.  

Een zestigtal deelnemers had zich aangemeld, veel meer dan Koos Broere, voorzitter van de RRT, in eerste instantie verwachtte. Het goede weer, de perfecte voorbereiding en het goede humeur van alle deelnemers maakten het toernooi tot een groot succes.
In zes speelronden werden via het tossysteem onze vier banen gevuld voor wedstrijden van een half uur.
De deelnemers van de Kersenplukkers hadden hun krachten verenigd in een ijzersterk organisatieteam met Koos als stuurman. Er werd een overheerlijke lunch aangeboden, samengesteld en voorbereid door Gerda Broere en Henk Bouwens, waarbij Klaas Stekelenburg met zijn kennis van het horecagebeuren een grote bijdrage leverde door een deel van het materiaal faciliteren. An van den Broek zorgde voor mooie zelf samengestelde bloemstukjes op tafel, gesponsord door het Decoratief van Gerhard Kipp.
De Kersenplukkers deed haar naam eer aan door op de bar een etagere, goed gevuld met vers geplukte Betuwse kersen te plaatsen, die populair bleek bij de deelnemers. En dat ze ook prima smaakten bleek wel uit het feit dat de fruitschaal regelmatig bijgevuld moest worden en dat er voor vijftien deelnemers een bestelling van een kilo kersen genoteerd werd.  
Marian den Holder en Gerda Vink stonden achter de bar en Wim Lauffer verzorgde de toss. Alles liep gesmeerd en ondanks de toch stevig oplopende temperatuur (29 graden in de middag) bleven alle vier de banen constant gevuld.  Na afloop van de lunch kon men nog  vrij spelen en ook daarbij liepen de banen vol.
Kortom wederom een geslaagd evenement op ons park, waarbij de deelnemers na afloop hun lof uitspraken over de goede organisatie.

Wat doet de RRT?
De RRT organiseert jaarlijks in de periode van eind juni tot eind augustus een competitie waaraan momenteel  een zestal verengingen uit de regio deelnemen. De competitie is bedoeld voor de wat oudere tennissers, vrouwen en mannen, die tijd hebben om op de dinsdag met elkaar in het strijdperk te treden. Een team bestaat uit twee vrouwen en twee mannen en op een wedstrijddag worden vier partijen gespeeld van elk twee sets: een damesdubbel, een herendubbel en twee mixed partijen.
Daarnaast is er een poule van reservespelers, die opgeroepen kunnen worden, het is tenslotte vakantietijd en ook blessures kunnen wel eens roet in het eten gooien.
De teams worden naar sterkte ingedeeld in poules en binnen een poule speel je een uit- en thuiswedstijd tegen de andere pouleleden. 
De Kersenplukkers speelt met twee teams mee en competitie start op 2 juli. De teams zijn nu vastgesteld, maar we zitten wat mager in onze reserves. Dus als je zin en tijd hebt, stuur een berichtje naar onze co√∂rdinator Marian den Holder ([email protected]) en we kijken of je ingezet kan worden, met zo mogelijk een opstap naar deelname volgend jaar. Wil je meer informatie over de RRT, kijk dan op https://rrtennis.nl/.   

Nieuwscategorieën