Meld je aan voor het Tiebreak Toernooi!

23 april 2024


Ter ere van het 125-jarig jubileum organiseert de KNLTB in 2024 de Tiebreak Challenge: een uniek, groots, landelijk toernooi waaraan alle spelers van alle tennis- en padelclubs in Nederland kunnen deelnemen. Daar doen De Kersenplukkers natuurlijk graag aan mee! Op zaterdag 25 mei 2024 organiseren we ons eigen Tiebreak Toernooi. Met een hele mooie prijs: de winnaar mag spelen tijdens het Libéma Open 2024!

Van verenigingen tot centra, groot of klein, de Tiebreak Challenge is voor iedereen. Alle clubs in Nederland kunnen zich aanmelden voor dit unieke toernooi. De voorrondes worden gespeeld op de eigen club, waarbij spelers van alle leeftijden en niveaus met én door elkaar heen spelen met een gelijke kans op een ticket voor de finaledag. De finalewedstrijden vinden plaats op het heilige gras van Rosmalen. Daar wil toch iedereen een keer spelen?

Over ons Tiebreak Toernooi
Om kans te maken op die felbegeerde plek in de finale tijdens het Libéma Open, moet jij eerst je clubgenoten verslaan. Dat doe je tijdens het Tiebreak Toernooi op zaterdag 25 mei.

Tijdens het toernooi spelen we dubbels, dus zoek alvast een maatje met stalen zenuwen met wie jij de tiebreaks wil gaan spelen! Om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te maken, starten spelers de tiebreak met een voorsprpong of achterstand, afhankelijk van hun eigen niveau en dat van de tegenstander.

Voorbeeld: een koppel met speelsterkte 7 speelt tegen een koppel met speelsterkte 5. Het koppel met speelsterkte 7 begint de tiebreak met een 3-0 voorsprong.

Na de wedstrijden kronen we de winnaar onder het genot van een hapje en drankje in onze kantine. Daar wil je bij zijn!

Hoe werkt een tiebreak?
Een tiebreak wordt gespeeld als de stand 6-6 in games is. In de tiebreak speel je tot iemand 7 punten heeft behaald. Diegene is de winnaar. De puntentelling gaat dan als volgt:

  • De speler die voor het eerste punt serveert, doet dit vanaf de rechterkant van het veld;
  • Daarna serveert de tegenpartij vanaf links, om vervolgens weer vanaf rechts te serveren;
  • Iedere speler serveert daarna steeds voor twee punten;
  • Na iedere 6 punten wisselen de spelers van speelhelft;
  • De winnaar is de partij die het eerst 7 punten heeft behaald (met een verschil van twee punten).

Aanmelden
Aanmelden voor het toernooi kan t/m 14 mei via MijnKNLTB, of via deze link: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/event.aspx?id=CDE8ABB7-0BBD-4981-9C13-C3B3E3A50840&event=152.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected].

 

 

 

Nieuwscategorieën Toernooien