Zelfwerkzaamheid

Het lidmaatschap van Tennisvereniging De Kersenplukkers brengt naast veel tennisplezier ook een aantal uren zelfwerkzaamheid met zich mee. Deze regeling geldt voor alle leden tussen de 17 jaar en 70 jaar. De vereniging wordt namelijk draaiende gehouden door onze leden. 

Alle leden profiteren van jouw zelfwerkzaamheidsbijdrage. Zo blijven de banen en het clubhuis in goede staat, kunnen we de contributie betaalbaar houden, worden leuke evenementen georganiseerd en houden we alle leden betrokken bij de vereniging. 

Voor de zelfwerkzaamheid kan je deel uitmaken van verschillende commissies en eventueel (uiteindelijk) het bestuur. Ook is het mogelijk om de zelfwerkzaamheid voor een bedrag van €100,- per jaar af te kopen. Het is maar net wat jij wil!

Onderstaand worden door drie commissies een korte toelichting gegeven over wat zij doen. Word jij enthousiast en wil jij lid worden van een bepaalde commissie? Neem dan contact op met de voorzitter van de commissie. 

 

Barcommissie (BC)

Voor het draaien van bardiensten wordt een standaard tijd bardienst van vier uur gehanteerd. De leden worden uitgenodigd om zelf diensten in te roosteren aan het begin van het seizoen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de beschikbaarheid. Na inroostering wordt bij onverhoopte verhindering door het desbetreffende lid zélf voor vervanging gezorgd. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je dienst of het eventueel ruilen van een dienst. Indien je niet komt opdagen, zal het bestuur een boete opleggen. We zijn als vereniging afhankelijk van een ieder die ingeroosterd staat dus zien graag dat iedereen zijn diensten vervuld.

Het barregelement ontvang je na aanmelding. Tevens staat deze ook beschreven op de website onder 'Algemeen' > 'Barreglement'. Deze is in te zien nadat je bent ingelogd op de website. Heb je een vraag of wil je simpelweg in contact komen, mail dan naar [email protected].

 

Onderhoudscommissie (OHC)

De OHC zorgt voor het groenonderhoud en andere onderhoudswerkzaamheden op het tenniscomplex. Leden die zich voor het onderhoud aanmelden worden een aantal malen per jaar benaderd voor dat onderhoud, waarbij zo veel gebruik wordt gemaakt van de kennis en ervaring die de leden in het (groen)onderhoud hebben. Contactpersonen zijn: Gert van der Markt, Arie Barendrecht en Bert Jansen.

 

Jeugdcommissie (JC)

De JC is het aanspreekpunt voor alle jeugd van de club. "Je kunt bij ons komen met verschillende vragen met betrekking tot tennislessen, KNLTB jeugdcompetities en voor als nieuwe jeugd zich wil aanmelden om lid te worden van onze club." Daarnaast komt de JC geregeld samen om voor de jeugd leuke activiteiten en toernooien te organiseren. In het verleden heeft de vereniging al vaak succes gehad met onder andere het Pannenkoekentoernooi, Paashaastoernooi en het altijd leuke Pepernotentoernooi. "We vinden het leuk om voor de jeugd om verschillende activiteiten te organiseren met allerlei thema’s. Hierbij verzorgen we altijd lekkere hapjes en doen we allerlei leuke spellen. Hopelijk zien we jou snel bij een van onze activiteiten!"

Je kan de JC bereiken via het e-mailadres [email protected].