Zelfwerkzaamheid

Het lidmaatschap van Tennisvereniging De Kersenplukkers brengt naast veel tennisplezier ook een aantal uren zelfwerkzaamheid met zich mee. Deze regeling geldt voor alle leden tussen de 17 jaar en 70 jaar. Samen houden we onze vereniging draaiende.

Samen zorgen we ervoor dat de banen in goede staat zijn, dat het clubhuis altijd een warme plek is voor onze leden en dat er leuke evenementen georganiseerd worden voor jong én oud. En niet onbelangrijk: zo houden we de contributie betaalbaar voor iedereen.

De zelfwerkzaamheidsuren kan je invullen op verschillende manieren, binnen verschillende commissies of eventueel het bestuur. Jij kiest wat bij jou past.

Ben jij enthousiast geworden over één van onderstaande commissies en help je graag een handje mee? Neem dan contact op met de secretaris van onze vereniging, via [email protected]
Ben je van plan om lid te worden? Dan kan je je voorkeur aangeven bij het invullen van het inschrijfformulier.

 • Activiteitencommissie (AC)
  De Activiteitencommissie organiseert jaarlijks verschillende activiteiten voor onze volwassen leden, zoals de Winterdubbel en de Mixdubbel in het voorjaar.

  Op dit moment zijn we hard op zoek naar commissieleden. Barst jij van de ideëen om nieuwe leden aan te trekken? En heb jij een talent voor organiseren? Dan is de AC misschien wel iets voor jou!

  Lees meer over de Activiteitencommissie.

 • Barcommissie (BC)
  Voor het draaien van bardiensten wordt een standaard tijd bardienst van vier uur gehanteerd. De leden worden uitgenodigd om zelf diensten in te roosteren aan het begin van het seizoen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de beschikbaarheid. Na inroostering wordt bij onverhoopte verhindering door het desbetreffende lid zélf voor vervanging gezorgd. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je dienst of het eventueel ruilen van een dienst. Indien je niet komt opdagen, zal het bestuur een boete opleggen. We zijn als vereniging afhankelijk van een ieder die ingeroosterd staat dus zien graag dat iedereen zijn diensten vervuld.

 • Commissie Nieuwe Leden (CNL)
  De CNL noemen we ook wel de warmbadcommissie. Zodra nieuwe leden zich aanmelden bij onze club, zorg jij ervoor dat zij zich zo welkom als mogelijk voelen. Jij stuurt ze het welkomstboekje voor nieuwe leden, geeft ze een rondleiding op het tennispark en enthousiasmeert nieuwe leden voor al het moois wat onze club te bieden heeft. Denk aan onze (interne) toernooien en (interne) competities.

  Lees meer over de Commissie Nieuwe Leden.

 • Jeugdcommissie (JC)
  De JC is het aanspreekpunt voor alle jeugd van de club; (jeugd)leden kunnen bij ons terecht voor tennisslessen, KNLTB jeugdcompetities en hun lidmaatschap. Daarnaast komt de JC geregeld samen om voor de jeugd leuke activiteiten en toernooien te organiseren.

  Lees meer over de Jeugdcommissie.

 • Onderhoudscommissie (OHC)
  De OHC zorgt voor het groenonderhoud en kleine andere onderhoudswerkzaamheden in en op het tenniscomplex. De Onderhoudscommissie is een echte aanrader als je van een gezellig praatje houdt in de buitenlucht, zeker als je ook fysiek aan de slag kunt.

  Lees meer over de Onderhoudscommissie.

 • Open Toernooi commissie (OTC)
  Elk jaar organiseert de OTC ons eigen open toernooi: Het Kersen Open. Dit KNLTB-toernooi is inmiddels een begrip op de club en in de omgeving. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de commissieleden betrokken bij diverse activiteiten gedurende het jaar ter voorbereiding, en uiteraard in de toernooi week zelf. Wil jij daar een steentje aan bijdragen?

  Lees meer over de Open Toernooi commissie.

 • PR- en Sponsorcommissie (PR/Sponsor)
  De PR- en Sponsorcommissie verzorgt onder andere het aantrekken van sponsoren, het organiseren van sponsoractiviteiten en de externe communicatie over onze club.

  Lees meer over de PR- en Sponsorcommissie.

 • Schoonmaakcommissie (SC)
  Een onmisbare schakel binnen onze vereniging is de Schoonmaakcommissie. Samen zorgen we ervoor dat ons clubhuis een fijne plek is voor onze leden.

Zie je het toch niet helemaal zitten? Dan is er een mogelijkheid om de zelfwerkzaamheid af te kopen, voor €100,- per jaar. Dit geef je door aan onze ledenadministratie.