Onderhoudscommissie (OHC)

De OHC zorgt voor het groenonderhoud en kleine andere onderhoudswerkzaamheden in en op het tenniscomplex. De Onderhoudscommissie is een echte aanrader als je van een gezellig praatje houdt in de buitenlucht, zeker als je ook fysiek aan de slag kunt.

De groenwerkzaamheden starten in maart, andere werkzaamheden worden op basis van noodzaak en beschikbaarheid ingepland. Leden die zich voor het groenonderhoud hebben aangemeld ontvangen in het begin van het kalenderjaar een overzicht in welke groep je bent ingedeeld en tevens een overzicht van alle onderhoudsdata in dat jaar. Zo weet je voor het hele jaar wanneer je aan de beurt bent. Een eventuele verhindering kun je dan op een ander moment inhalen. Het aantal onderhoudsbeurten is zowel afhankelijk van het aantal vrijwilligers als de noodzaak tot onderhoud. Groeizaam weer is niet te voorzien en zo kan het gebeuren dat extra onderhoud nodig is. In de praktijk komt het erop neer dat je zo’n 3 á 4 keer aan de beurt bent. In de donkere maanden is het onderhoud van 8.30-10.30 uur, in de andere maanden is dat van 8.00-10.00 uur.

Voor het groenonderhoud wordt gebruik gemaakt van standaard tuingereedschap. Je kunt ook je eigen materiaal meenemen. Daarnaast hebben we een bladblazer, een gasbrander, een bosmaaier en kruiwagens.

Leden van de Onderhoudscommissie zijn:

  • Bert Jansen
  • Gert van der Markt
  • Arie Barendrecht
  • Karel van Westreenen