Vrije Mannen Tennis Competitie (VMT)

 Als de blaadjes gaan vallen, iedereen weer zo’n beetje terug is van vakantie en de officiële toernooien op hun eindje lopen, start de VMT-competitie weer. Vanaf begin oktober wordt er op de maandagochtend een dubbelcompetitie gespeeld voor mannen, die overdag vrije tijd beschikbaar hebben en graag een balletje willen slaan. We doen dit nu al een aantal jaren en een redelijk consistente ploeg van ongeveer 20 deelnemers lopen zich op de maandagochtend wel of niet in het zweet.

Het is een beetje bijzondere competitie, je speelt niet met een vaste partner, de competitieleider heeft vooraf een wedstrijdschema samengesteld waarin men zoveel mogelijk met verschillende partners tegen andere dubbels speelt. Daarbij wordt er vooral op gelet dat er min of meer evenwichtige partijen ontstaan. Dat lukt vaak en zo nu en dan ook niet, maar over het algemeen speel je gewoon een lekkere pot tennis.  Het kan voorkomen dat een ervaren speler (en die kunnen heel veel ervaring hebben :>) samen met een starter tegenover een gelijkwaardig duo staat, maar het is natuurlijk ook wel lekker als je eens een keer met sterkere spelers elkaar mag afmatten. Nog een bijzonderheid is dat je niet alle maandagen aanwezig hoeft te zijn, een geplande vakantie, maar ook ongeplande blessures kunnen verhinderingen opleveren, waar uiteraard rekening mee gehouden wordt. Daarvoor is een reservepoule beschikbaar.

Hoe vaak je speelt, bepaal jezelf.
Het aantal keren dat je speelt, bepaal jezelf, dus ben je onverwacht verhinderd, dan maakt dat niet uit. De competitieleider zoekt een vervanger. Het komt voor dat er deelnemers zijn die maar 5 wedstrijden spelen binnen een competitie, maar ook die er wel 15 spelen. Dat kan allemaal en bij het bepalen van de rangschikking wordt hier rekening mee gehouden. Het is ook mogelijk dat je aangeeft, bijvoorbeeld 1 keer in de twee weken meedoet.  Daar wordt dan bij het maken van het schema rekening mee gehouden.

Er worden op een maandagochtend twee speelrondes gespeeld  met in de pauze tijd voor een kop koffie en een goed gesprek aan de koffietafel.  Je kunt ervoor kiezen om op een maandag één of twee wedstrijden te spelen. De wedstrijden duren een uur en de games worden doorgeteld, de resultaten worden bijgehouden en via een niet te volgen rekenmethode wordt iedereen op de competitieladder geplaatst.

Er wordt een tweetal competities afgewerkt. De eerste start begin oktober en eindigt ergens in de tweede helft van december, de tweede competitieronde staat begin januari en duurt tot eind maart. 

Hoewel we al best een redelijk grote groep hebben, vinden we het nog steeds leuk nieuwe deelnemers te verwelkomen. Ook als je geen lid bent van de Kersenplukkers, kun je toch meedoen. Dan moet je je wel als winterlid inschrijven.  Een keertje gratis meedoen om te proberen en de sfeer een beetje te proeven is altijd wel mogelijk. Heb je interesse om op de maandag één of twee potjes van een uur lekker te dubbelen, stuur dan een mailtje naar [email protected].