Regionale Recreanten Tennis (RRT)

 

Jaarlijks (en dat al meer dan 25 jaar lang) spelen tennissers van verschillende verenigingen, die overdag tijd hebben een onderlinge competitie. De nadruk daarbij ligt op het lekker bezig zijn, goed voor lijf en leden en de gezelligheid van een lekkere kop koffie en de borrel als de strijd is gestreden.

Op dit moment speelt een zestal verenigingen met in totaal 13 teams mee in de competitie. Deze is dit jaar gestart op 13 juli en loopt door tot 31 augustus.  Het betreft hier verenigingen in de nabije omgeving, momenteel uit Veenendaal, Wageningen, Heelsum, Scherpenzeel en dus ook Kesteren. De deelname is iets teruggelopen, wat voor een belangrijk deel te wijten is aan corona, de leeftijdsgroepen 50+ en ouder waren benoemde risicogroepen en velen waren erg terughoudend om in groepsverband te sporten.  Door de beperkende maatregelen is ook dit jaar de competitie later opgestart.

Er wordt in poules van, bij voorkeur, vijf teams gespeeld waarin de kampioen promoveert en de lantaarndrager degradeert. Een wedstrijd bestaat uit een Damesdubbel, een Herendubbel en twee Mixed partijen. Per wedstrijd worden twee sets gespeeld, dus een 1-1 stand is een mogelijke uitslag. De gewonnen sets bepalen de stand op de ranglijst.

De Kersenplukkers spelen al een aantal jaren mee, aanvankelijk met één team, maar sinds drie jaar met een tweede team erbij.  Een team bestaat uit een zestal vaste spelers en er is een redelijk grote poule van invallers beschikbaar, waar ook dankbaar uit geput wordt.  Want de zomervakantie, maar ook wel eens hinderlijke blessures, leiden nog al eens tot geplande en ongeplande verhinderingen.

We spelen op de dinsdagochtend, maar door nog al eens een lange en gezellige nazit komt het voor dat de laatsten ergens in de middag naar huis gaan.  In een normaal jaar start de competitie in de derde week van juni en beslaat dan een tiental wedstrijddagen, waarvan er acht door elk team worden gespeeld, dat is nu enigszins anders vanwege corona.

Heb je tijd op de dinsdag, vind je het leuk om de Kersenplukkers ook buiten de eigen club te vertegenwoordigen, neem contact op met Koos Broere, lid van onze club en op dit moment voorzitter van de RRT. Hij weet alles over de competitie en is zelf een enthousiast deelnemer. Bij voldoende belangstelling kunnen we misschien wel een derde team formeren.  Je hoeft er geen sterspeler voor te zijn, de teams zijn naar sterkte ingedeeld, dus jouw vorm van de dag kun je meten met anderen, die ongeveer van hetzelfde niveau zijn.

Koos is bereiken via zijn e-mailadres: [email protected]

Als je iets wilt zien van de huidige prestaties kun je dat terugvinden op deze site bij pouleindeling en bij de uitslagen van gespeelde wedstrijden.