Uitleg inloggen

De bedoeling van onze website en club-app is om op een gemakkelijke en eenduidige manier met elkaar te kunnen communiceren. In de tussentijd is onze clubsite gegroeid en wordt al aardig gebruikt, met name onze clubactiviteiten. Maar het is ook de bedoeling dat het gebruikt wordt voor ‘alleen leden’ berichten en functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de ALV, bepaalde gegevens van leden, baan reserveren en nog meer. Behalve onze website en club-app wordt ook veel gebruik gemaakt van de WhatsApp-groepen, maar de bedoeling is dat het gebruik van WhatsApp-groepen een aanvulling is op het gebruik van de site/club-app. Omdat het blijkbaar nog niet duidelijk is voor iedereen, hierbij een korte uitleg. Mochten er daarna toch nog vragen zijn, dan kun je altijd contact met mij opnemen (inloggen clubsite en dan ledenlijst).   

Onze website en club-app zijn niet hetzelfde, maar hebben wel veel raakvlakken. 

De club-app.
Op de club-app moet je inloggen met je bondsnummer en je eigen wachtwoord om deze te kunnen gebruiken. De bedoeling is dat je in de club-app je “push-berichten” aanzet. Als er dan een nieuwsbericht is krijg je hierdoor een melding op de telefoon zodat je weet dat er een nieuwsbericht is. Alle nieuwsberichten in de club-app staan ook op de homepage van de clubsite. Tevens kun je de club-app gebruiken voor het reserveren van de banen en kan het worden gebruikt voor de diensten van onze club. Ook een optie van de club-app is het zoeken van een maatje om eens mee te tennissen, maar deze is lang niet zo handig als de WhatsApp en wordt ook eigenlijk niet gebruikt. Wat wel handig is van deze optie, is dat ook in de club-app een aantal gegevens staan van alle leden. Klik op het tabblad Maatje en vervolgens op het zoeksymbool rechts boven. 

De website.
Op de Homepage van onze website staat heel veel informatie. Sowieso alle nieuwsberichten net als op de club-app. Maar ook de algemene informatie van de agenda, beschikbare banen en de standen van de lopende competitie. Waarom inloggen op de clubsite? Op de website kun je direct alles lezen wat is gepubliceerd, met uitzondering van wat alleen bestemd is voor leden. Om te kunnen lezen wat alleen bestemd is voor leden moet je ook hier eerst inloggen (rechtsboven en klikken op “mijn Club”).Ook hier inloggen met je bondsnummer en het wachtwoord. Bij mij is dat hetzelfde als van de club-app. Als je bent ingelogd, krijg je een overzicht van o.a. de agenda, diensten, baan afhangen, ledenlijst en jouw profiel. Ben je eenmaal ingelogd en je klikt weer op “Mijn Club”, kom je steeds opnieuw op deze bladzijde. Ook zijn er dan pagina’s die je alleen kan zien indien je bent ingelogd (Voorbeeld kan zijn alle gegevens en downloads voor de ALV). Op dit moment zijn die er nog niet, maar wat niet is ....   

Tot zover deze uitleg

Frits Goosmann.